Natura

cap de creus.jpg

Parc natural del Cap de Creus

Entre la terra i el mar, el Cap de Creus és un espai de gran bellesa, dotat d’una configuració geològica singular, amb estructures i afloraments que formen un conjunt únic al món. L’efecte de la tramuntana ha fet que apareguin formes d’erosió capricioses i ha transformat el paisatge d’una manera molt especial.

1 hora en cotxe, des de Portbou.

aiguamolls.jpg

Parc natural dels Aiguamolls de l'Empordà

Els Aiguamolls són molt valorats per raons de caire natural, però poques vegades es té en compte que aquí hi trobareu la llum, el color, l'harmonia, l'equilibri, la proporció i la serenor, fruit de l'evolució de milers d'anys, que permeten evadir-se, descansar, renovar-se i enfortir-se d’una manera absolutament lliure.

40 minuts en cotxe, des de Portbou.

albera-2.jpg

Parc Natural de la Serra de l'Albera

Al vessant sud del massís de l’Albera hi trobem dues zones ben diferenciades: l’occidental, amb vegetació de caràcter centreeuropeu, amb fagedes i rouredes humides; i l’oriental, més mediterrània, amb vegetació de suredes i brolles on subsisteixen les darreres poblacions de tortuga mediterrània.

40 minuts en cotxe, des de Portbou.

cervera banyuls reserva.jpg

Reserva Natural Marina de Cervera Banyuls

Els anys 70, del segle XX, es va crear aquesta reserva natural per tal de frenar la destrucció de la costa pel turisme, la pesca i la pol·lució. L'objectiu és defensar les espècies amenaçades, ajudar en la recerca, sensibilitzar tots els públics sobre l'entorn i afavorir de forma intel·ligent l'economia local.

10 minuts en tren o 15 minuts en cotxe, des de Portbou.