Art i cultura

museu-dali-3.jpg

Museu Dalí

El Teatre-Museu Dalí, l'objecte surrealista més gran del món, ocupa l'edifici de l'antic Teatre Municipal, construcció del segle XIX, parcialment destruït a la fi de la Guerra Civil. Sobre aquestes ruïnes, Dalí va decidir crear el seu museu.

Des de Portbou, 40 minuts en cotxe.

farinera.jpg

Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries

L’Ecomuseu-Farinera permet la descoberta de l’espai de la fàbrica i el coneixement de les varietats de blat, dels sistemes utilitzats per l’home per a moldre’l, les fases del procés industrial i la font d’energia que fa funcionar la maquinària.

Des de Portbou, 35 minuts en cotxe.

Entrada_Foto_Museu_del_Joguet_de_Catalun

Museu del Joguet

El 1982 es va inaugurar el Museu del Joguet de Catalunya en els locals de l’antic Hotel París -i abans la Casa Terrades. L'espai ha resultat una de les iniciatives més actives i populars de Figueres, acollint anualment desenes de milers de visitants. 

Des de Portbou, 40 minuts en cotxe.

Museu_d'Ar t girona.jpg

Museu d'Art de Girona

El Museu d’Art de Girona ofereix un ampli recorregut per l’art  procedent de les comarques gironines, des del romànic fins a l’actualitat. La visita permet la descoberta d’obres excepcionals, com els retaules del segle XIV i XV o la pintura del segle XIX, en un espai carregat d’història, l’antic Palau Episcopal, seu de la institució.

Des de Portbou, 1 hora en cotxe.

terracottabisbal.jpg

Terracotta Museu

El Terracotta Museu, a la Bisbal d'Empordà, és un museu de terrissa i ceràmica industrial inaugurat el 1991. El seu objectiu és conservar i difondre el patrimoni científic, tècnic i industrial de la ceràmica bisbalenca i donar a conèixer el procés d'industrialització particular.

Des de Portbou, 1 hora en cotxe.

museu jueus girona.jpg

Museu d'Història dels Jueus

El Museu d'Història dels Jueus de Girona està ubicat al centre Bonastruc ça Porta, al bell mig del Call de Girona, just a l'espai que havia ocupat la sinagoga. El museu s'encarrega de preservar i difondre la història de les comunitats jueves que van contribuir al desenvolupament cultural i científic del país.

Des de Portbou, 1 hora en cotxe.

museo_de_cine_de_gerona_place-full.jpg

Museu del Cinema

El Museu del Cinema-Col·lecció Tomàs Mallol és un espai de participació científica, cultural i lúdica. Pretén divulgar el coneixement de la història de la imatge en moviment i del cinema a través de la conservació, recerca, interpretació i exposició permanent de la Col·lecció Tomàs Mallol i d'altres col·leccions.

Des de Portbou, 1 hora en cotxe.

54da43e6a8556_museu-de-l-anxova-i-de-la-

Museu de l'Anxova i de la Sal

El Museu de l'Anxova i de la Sal, a L'Escala, mostra la història de la pesca i de la salaó del peix blau, des del segle XVI, fins a l'actualitat, i ens submergeix en un temps, un patrimoni i uns coneixements únics a la costa catalana.

Des de Portbou, 50 minuts en cotxe.

museu_aquarel·la.jpg

Museu de l'Aquarel·la

El Museu de l'Aquarel·la és una col·lecció pública d'aquarel·les que neix l’any 1989 amb la donació per part del pintor J. Martínez Lozano d'un centenar d'aquarel·les a l'Ajuntament de Llançà.

Des de Portbou, 10 minuts en tren o 15 minuts en cotxe.

museu empordà.jpg

Museu de l'Empordà

El Museu de l'Empordà és una institució de Figueres dirigida a la recerca, conservació o difusió del patrimoni cultural local i comarcal. Fou creat per l'Ajuntament l'any 1946. Els seus antecedents es remunten al 1885, quan l'Institut Ramon Muntaner de Figueres va rebre un lot d'obres d'art en dipòsit del Museu del Prado.

Des de Portbou, 40 minuts en cotxe.

museu jacint rigau.jpg

Museu d'Art Jacint Rigau

Aquesta col·lecció constituïda inicialment a partir de l'obra del pintor català Jacint Rigau-Ros Serra (1659-1743) començada a recopilar el primer terç del segle XIX, ha acabat esdevenint el museu d'art més important del Rosselló.

Des de Portbou, 55 minuts en cotxe.

histoire-natural-momia.jpg

Museu d'Història Natural de Perpinyà

Situat en un palau del segle XV construït per la família Blanes, el Museu d'Història Natural de Perpinyà proposa tot al llarg de l'any exposicions, visites temàtiques, tallers pedagògics i esdeveniments relacionats amb l'àmbit de les ciències i la natura.

Des de Portbou, 55 minuts en cotxe.